Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

FORATOM atstovai susipažino su Lietuvos branduolinės energetikos reguliatoriaus veikla

Kovo 19 d. Valstybinėje atominės energetikos saugos inspekcijoje viešėjo “FORATOM” asociacijos atstovai, kurie domėjosi, kaip yra reguliuojamas branduolinės energetikos sektorius Lietuvoje.

 

“FORATOM“ Tarptautinių ryšių skyriaus vadovas Samis Tulonenas pristatė kokias Europos branduolinės energetikos pramonės įmonių iniciatyvas asociacija palaiko ir atstovauja, kokios diskusijų grupės veikia organizacijos viduje ir kaip yra derinami interesai. Taip pat asociacijos atstovai išdėstė savo požiūrį į naujos ES Branduolinės energetikos saugos direktyvos projektą.

 

VATESI viršininkas Gytis Maksimovas asociacijos atstovus supažindino su reguliuojančios institucijos pagrindiniais uždaviniais ir iššūkiais Lietuvoje nusprendus uždaryti Ignalinos AE š.m. gruodžio mėn. ir planuojant statyti naują Visagino atominę elektrinę. Taip pat išdėstė savo požiūrį į Europos branduolinės energetikos objektų licencijavimo procedūrų harmonizavimą.

 

FORATOM (The European Atomic Forum) yra Briuselyje įsikūrusi Europos atominės energetikos pramonės asociacija, vienijanti 17 atominę energetiką plėtojančių valstybių nacionalinių branduolinių asociacijų ir apie 800 jų atstovaujamų didžiųjų atominės energetikos pramonės įmonių – tiek gamintojus, tiek ir kitas bendroves veikiančias atominės energetikos srityje. Jos tikslas – skatinti atominės energijos naudojimą Europoje, atstovaujant šio svarbaus sektoriaus interesus. Lietuva yra vienintelė Europos valstybė, plėtojanti atominę energetiką, kuri iki šiol nėra FORATOM narė.

 

Daugiau informacijos

www.foratom.org