Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Pateikta penktoji Lietuvos nacionalinė ataskaita apie įgyvendintus įsipareigojimus pagal Jungtinę panaudoto kuro tvarkymo saugos ir radioaktyviųjų atliekų tvarkymo saugos konvenciją

2017 m. spalio 23 d. Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI) Tarptautinei atominės energijos agentūrai (TATENA) pateikė penktąją Lietuvos ataskaitą apie įsipareigojimų pagal Jungtinę panaudoto kuro tvarkymo saugos ir radioaktyviųjų atliekų tvarkymo saugos konvenciją įgyvendinimą. Ataskaita parengta kartu su Aplinkos ministerija, Energetikos ministerija, Radiacinės saugos centru, Ignalinos atomine elektrine ir Radioaktyviųjų atliekų tvarkymo agentūra.

Šioje ataskaitoje pateikta atnaujinta informacija apie pasikeitimus, susijusius su radioaktyviųjų atliekų bei panaudoto branduolinio kuro tvarkymu Lietuvoje per pastaruosius trejus metus, taip pat apie pradėjusius veikti naujus Ignalinos atominės elektrinės radioaktyviųjų atliekų tvarkymo objektus.

Šalims TATENA‘i pateikus nacionalines ataskaitas prasideda jų peržiūra. Jos metu Lietuva atsakys į kitų šalių užduotus klausimus, taip pat teiks klausimus kitų šalių ataskaitoms.

Šeštasis Susitariančiųjų šalių apžvalginis susitikimas, kuriame bus aptariamos konvencijoje dalyvaujančių šalių ataskaitos bei pateikti klausimai ir atsakymai į juos, vyks 2018 m. gegužės 21 – birželio 1 d. Vienoje (Austrija).

 
Penktoji nacionalinė ataskaita (anglų klb.)