Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI darbuotojai Vilniuje dalyvauja tarptautiniuose branduolinės saugos mokymuose

Vilnius, spalio 19 d. Šiandien prasideda 2 savaites truksiantys tarptautiniai branduolinės saugos mokymai, kuriuos jau antrus metus iš eilės kartu su Tarptautine atominės energijos agentūra (TATENA) organizuoja Lietuvos energetikos institutas, pagal TATENA regioninį projektą RER/9/099.

 

Antruose Pagrindinių branduolinės saugos principų mokymuose (2nd Basic Professional Training Course on Nuclear Safety) dalyvauja apie 40 dalyvių iš 14 šalių tokių kaip Albanija, Armėnija, Baltarusija, Bulgarija, Gruzija, Vengrija, Kazachstanas, Juodkalnija, Lenkija, Rumunija, Rusija, Slovakija, Slovėnija, Ukraina. Lietuvai atstovauja Lietuvos energetikos instituto dėstytojai, Ignalinos AE branduolinės saugos specialistai, Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) darbuotojai ir UAB „Visagino atominė elektrinė“ pradedantys savo karjerą branduolinės saugos srityje specialistai.

 

Spalio 19-30 d. viena iš vykstančių mokymų dalių yra praktinė, organizuojama Ignalinos AE mokymo centre. Čia visi dalyviai mokymų metu įgytas teorines žinias turi galimybę išbandyti praktiškai reaktoriaus valdymo treniruoklyje.

 

2008 m. spalį branduolinės saugos mokymus taip pat organizavo Lietuvos energetikos institutas. Mokymų dalyviams teigiamai juos įvertinus antruosius mokymus 2009 m. buvo nuspręsta taip pat surengti Lietuvoje.