Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Europos Komisijos energetikos generalinio direktorato generalinio direktoriaus pavaduotojo Gerassimos Thomas vizitas VATESI

Balandžio 23 d. Valstybinės atominės energetikos inspekcijos (VATESI) viršininkas Michailas Demčenko priėmė Europos Komisijos energetikos generalinio direktorato generalinio direktoriaus pavaduotoją branduolinės energetikos klausimais Gerassimos Thomas jo darbo vizito į Lietuvą metu.

 

Susitikimo metu G. Thomas domėjosi Europos Tarybos priimtų direktyvų branduolinės energetikos saugos srityje perkėlimo į nacionalinę teisę procesu ir pagrindinių nuostatų įgyvendinimo eiga. Taip pat, kaip Lietuvos specialistams sekasi rengti ataskaitą pagal panaudoto branduolinio kuro ir radioaktyvių atliekų tvarkymo direktyvą.

 

G. Thomas paminėjo, kad dėl 2014 m. liepos 8 d. Tarybos direktyvos 2014/87/Euratomas branduolinę saugą reglamentuojančių nuostatų išaiškinimo, Europos Komisijos energetikos generalinis direktoratas šalims narėms planuoja organizuoti papildomus susitikimus.

 

VATESI viršininkas M. Demčenko bei kiti VATESI atstovai pristatė Lietuvos branduolinę saugą reglamentuojančią teisinę sistemą, kad ji iš esmės remiasi TATENA saugos standartais ir į ją yra perkeltos iki 2013 m. priimtų Tarybos panaudoto branduolinio kuro ir radioaktyvių atliekų tvarkymo bei branduolinės saugos direktyvų nuostatos. Taip pat supažindino svečią su nacionaline branduolinės energetikos objektų licencijavimo sistema, VATESI atliktais darbais ir įgytomis kompetencijomis rengiantis licencijuoti naujos atominės elektrinės projektą. G. Thomas pateikta informacija apie branduolinių medžiagų kontrolės ir fizinės saugos sistemą branduolinės energetikos objektuose bei VATESI radiacinės saugos priežiūros sritis.