Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI atliko Ignalinos AE personalo mokymo ir kvalifikacijos kėlimo organizavimo inspekciją

Lapkričio 24 – 25 d. buvo atlikta Ignalinos atominės elektrinės personalo mokymo ir kvalifikacijos kėlimo organizavimo inspekcija.

 

Rengiantis inspekcijai, VATESI specialistai įvertino vėliausią pačios įmonės atlikto vidaus audito ataskaitą bei jos Mokymo centro 2008 m. ir 2009 m. nustatytus tikslus, jų įgyvendinimą. Šios inspekcijos metu branduolinės saugos specialistai tikrino, kaip organizuojami darbuotojų mokymai. Buvo įvertinti įmonės personalo įvadiniai ir tęstiniai mokymai bei kvalifikacijos planavimas, vykdymas, įvertinimas ir gerinimas. Tikrinta, kaip VĮ Ignalinos AE personalo mokymo ir kvalifikacijos kėlimo organizavimas atitinka VATESI nustatytus reikalavimus (VD-E-11-2001) ir TATENA rekomendacijas. Inspektoriai taip pat vertino, kaip organizuojami įmonės personalo, dalyvaujančio Ignalinos AE uždarymo veikloje, mokymai.

 

2008 m. Ignalinos AE elektrinėje dirbo 3145 darbuotojai. VĮ Ignalinos AE Mokymo centras pateikė informaciją, kad 2008 metais apmokyta:

·         naujoms pareigoms arba rezervui – 131,

·         gauti teisę dirbti su potencialiai pavojinga įranga – 670,

·         periodinėms radiacinės apsaugos atestacijoms – 1444,

·         teikti pirmąją medicininę pagalbą – 807.

 

Preliminarūs inspekcijos rezultatai buvo aptarti baigiamojo susitikimo su atsakingais Ignalinos AE specialistais metu. Gruodžio mėnesį bus parengtas inspekcijos aktas, kuriame bus nurodyti nustatyti neatitikimai. Ignalinos AE privalės pašalinti visus inspekcijos metu nustatytus trūkumus suderintais terminais.