Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI suderino Ignalinos AE skystųjų radioaktyviųjų atliekų bitumavimo įrenginių periodinio saugos vertinimo ataskaitą

Birželio 15 d. VATESI suderino Ignalinos AE skystųjų radioaktyviųjų atliekų bitumavimo įrenginių periodinio saugos vertinimo ataskaitą (toliau – Ataskaita).

Ignalinos AE atliko skystųjų radioaktyviųjų atliekų bitumavimo įrenginių saugos analizę ir pateikė ataskaitą VATESI peržiūrai ir įvertinimui. Periodinė eksploatuojamų branduolinės energetikos objektų saugos peržiūra turi būti atliekama ne rečiau nei kas 10 metų.

VATESI specialistams išnagrinėjus pateiktą ataskaitą, nebuvo nustatyta saugos trūkumų, dėl kurių Ignalinos AE negalėtų toliau saugiai eksploatuoti skystųjų radioaktyviųjų atliekų bitumavimo įrenginių.
    
Periodinio saugos vertinimo tikslas – nustatyti, ar, atsižvelgiant į teisinio reglamentavimo ir branduolinės energetikos objekto aikštelės ir jos aplinkos pasikeitimus, į konstrukcijų, sistemų ir komponentų senėjimą ir kitus saugai galinčius turėti įtakos veiksnius, yra užtikrinama, kad pats objektas ir jame vykdoma veikla atitinka projektą, teisės aktų ir branduolinės saugos normatyvinių techninių dokumentų reikalavimus.


VATESI parengta skystųjų radioaktyviųjų atliekų bitumavimo įrenginių periodinės saugos peržiūros ir įvertinimo ataskaitos santrauka (pdf)