Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Branduolinės saugos užtikrinimo klausimai aptarti ENSREG konferencijoje

Birželio 29–30 dienomis Europos Sąjungos branduolinę saugą reguliuojančiųjų institucijų grupė (ENSREG) Briuselyje organizavo trečią konferenciją ,,Branduolinė sauga Europoje“, kurioje dalyvavo daugiau kaip 250 atstovų iš įvairių branduolinę saugą reguliuojančiųjų institucijų, branduolines elektrines eksploatuojančių organizacijų, nevyriausybinių organizacijų, techninės paramos organizacijų ir akademinės bendruomenės.

Konferencijos metu buvo diskutuota apie saugos reikalavimus, susijusius su senėjimo valdymu branduolinėse elektrinėse, siekiant pratęsti jų projektinį eksploatavimo laikotarpį, aptarti esminiai 2014 metais atnaujintos Branduolinės saugos direktyvos pakeitimai, tarpusavio peržiūrų misijų teikiama nauda ir jų gerinimo galimybės. Taip pat buvo pristatyti panaudoto branduolinio kuro saugojimo ir jo dėjimo į geologinius atliekynus licencijavimo aspektai, diskutuota apie avarinės parengties priemones, ypatingą dėmesį atkreipiant į bendradarbiavimo svarbą tarp kaimyninių šalių ankstyvojoje avarijos stadijoje. Buvo pristatytos atominėse elektrinėse įdiegtos techninės priemonės sunkiųjų avarijų valdymui: mobilieji elektros generatoriai, susikaupusio vandenilio mažinimo įrenginiai, apsauginio gaubto ventiliacijos sistemos.

Konferencijos dalyvių nuomone, yra pažanga stiprinant branduolinę saugą, o jos gerinimo procesas yra nenutrūkstantis, ir turi išlikti kiekvienos šalies prioritetu.

Trečiojoje ENSREG konferencijoje Lietuvai atstovavo iš Lietuvos Respublikos Seimo, Ministro Pirmininko patarėjų, Energetikos ministerijos ir VATESI.


Trečiosios ENSREG konferencijos pranešimai (angl. klb.)