Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Briuselyje vyks Europos branduolinės saugos konferencija

Birželio 24−25 d. Briuselyje vyks 7-oji Europos branduolinės saugos konferencija, kurią organizuoja Europos šalių branduolinės saugos reguliuotojų grupė (ENSREG).

 

Pagrindinė šios konferencijos tema – pasirengimas licencijuoti naujos kartos modulinius mažos galios reaktorius (angl. Small Modular Reactors, SMR). Konferencijos metu branduolinės energetikos pramonės atstovai pristatys savo patirtį apie SMR projektų saugos koncepcijas ir jų preliminarias diskusijas su šių reaktorių projektais besidominčiomis branduolinę saugą reguliuojančiomis institucijomis. Tuo tarpu reguliuojančios institucijos iš savo pusės pasidalins, kaip vyksta bendradarbiavimas su vystytojais, siekiant išgryninti esminius saugos reikalavimus, susijusius su SMR projektų saugos vertinimu.  

 

Taip pat bus aptariami Europos ir kitiems regionams aktualūs branduolinės saugos užtikrinimo klausimai –Ukrainos branduolinės energetikos objektų (toliau – BEO) saugos užtikrinimo problemos dėl tebesitęsiančios Rusijos karinės agresijos prieš šią šalį, kaip tinkamai atsižvelgti į klimato kaitos keliamus iššūkius rengiant BEO projektus ir atliekant jų saugos vertinimą bei apsirūpinti pakankamu skaičiumi ir tinkamos kompetencijos darbuotojais, kurie gebėtų spręsti tiek esamų, tiek ir planuojamų vystyti BEO saugos užtikrinimo klausimus.


Detalesnė konferencijos programa ir registracija


Taip pat ši konferencija bus transliuojama ir internetu, transliacijos nuoroda bus paskelbta ENSREG interneto svetainėje prieš pat renginį.

 

Daugiau informacijos ensreg.eu