Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI ir Ignalinos AE vadovai ketvirtiniame susitikime aptarė svarbiausius darbus

Visaginas, rugsėjo 24 d. VĮ „Ignalinos atominė elektrinė“ vyko ketvirtinis Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) ir Ignalinos AE vadovų ir  specialistų susitikimas.

 

 

Susitikimo metu Ignalinos AE vadovai detaliai pristatė būsimą organizacijos struktūrą ir planuojamų saugos gerinimo priemonių įgyvendinimo planą 2010 metams. Ignalinos AE generalinis direktorius Viktoras Ševaldinas pasisakė už tolimesnę Ignalinos AE Saugos komiteto veiklą. Ignalinos AE specialistai taip pat pristatė, kaip įgyvendinami radioaktyviųjų atliekų tvarkymo ir eksploatavimo nutraukimo projektai ir pažymėjo, kad jie vėluoja, aptarė vėlavimo priežastis.

 

 

Aptariant 2-ojo bloko sustabdymo klausimus, VATESI specialistai pasiūlė, kad 2-ojo bloko sustabdymo darbams ir reikalingų darbų vykdymui po sustabdymo dokumentai VATESI peržiūrai būtų pateikti tokiu pačiu eiliškumu, kaip tai buvo padaryta planuojant 1-ojo bloko sustabdymo darbus 2004 m.

 

 

Taip pat VATESI priminė, kad turi būti parengti dokumentai, pagrindžiantys, kaip bus užtikrinama 1-ojo bloko sauga iškrovus kurą iš reaktoriaus. Ignalinos AE darbuotojai patvirtino, kad visi reikalingi dokumentai bus parengti ir pateikti iki 2009 m. gruodžio 1 d.

 

 

Susitikimo dalyviai aptarė atominės elektrinės apsaugos ir priešgaisrinės saugos užtikrinimo būtinybę po reaktoriaus sustabdymo ir vis dar LR vidaus reikalų ministerijos neišspręstus valstybinio finansavimo klausimus.

 

 

VATESI specialistai taip pat priminė, kad Ignalinos AE nepateikė eksploatavimo patirties įgyvendinimo ataskaitos.

 

 

VĮ „Ignalinos atominė elektrinė“ yra įmonė turinti galiojančią licenciją eksploatuoti branduolinės energetikos objektą.