Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI ir UAB „Visagino atominė elektrinė“ ketvirtiniame susitikime aptarė artimiausius darbus ir jų atlikimo terminus

Rugsėjo 9 d. Vilniuje įvyko Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos (VATESI) ir UAB “Visagino atominė elektrinė‘‘ (UAB VAE) ketvirtinis susitikimas. Šio susitikimo metu VATESI pristatė kaip tobulina branduolinę saugą reglamentuojančią teisės aktų sistemą ir koks teisės aktų paketas bus artimiausiu metu teikiamas derinimui su suinteresuotomis šalimis. Taip pat VATESI informavo, kad parengti reikalavimai reaktoriaus aušinimo sistemų projektavimui, įrengimui ir eksploatavimui. Įvertinti šiuos reikalavimus bus kviečiami TATENA ekspertai.

VAE specialistai pristatė vykdomų statybos aiškštelės parinkimo ir vertinimo darbų eigą, buvo aptartas šio projekto rezultatų įvertinimui pageidaujamos TATENA ekspertų misijos organizavimo planas 2010 metams. Taip pat buvo aptarti naujos atominės elektrinės techninės specifikacijos rengimo etapai ir jų derinimas su VATESI.

Susitikime aptarta kaip iki šiol sekasi įgyvendinti nutarimus priimtus ankstesnių susitikimų metu. Pasidalinta patirtimi sprendžiant klausimus atskirose specialistų darbo grupėse.