Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Suinteresuotosios šalys gerai įvertino VATESI veiklą ir teikiamas paslaugas

2020 m. pabaigoje VATESI atliko suinteresuotųjų šalių apklausas, kurių metu prašė įvertinti VATESI veiklą, teikiamų administracinių paslaugų kokybę, taip pat tarpinstitucinį bendradarbia-vimą bei partnerystę.

Аpklausų anketas užpildė dvi suinteresuotųjų šalių grupės: ūkio subjektai (VATESI išduotų licencijų ir leidimų turėtojai, konsultuoti pareiškėjai, mažų kiekių branduolinių medžiagų turėtojai, turintys Europos Komisijos sutektą branduolinių medžiagų zonos kodą, ir branduolinių medžiagų turėtojai, branduolines medžiagas apskaitantys VATESI branduolinių medžiagų zonoje) ir valstybės institucijos. Iš viso buvo gauti 35 atsakymai.

Ūkio subjektai VATESI veiklą vertina teigiamai: 60 proc. vertina labai gerai, 33 proc. – gerai,  7 proc. – patenkinamai.

Apklausų rezultatai rodo, kad ūkio subjektai yra patenkinti konsultacijų metu VATESI specialistų suteiktos informacijos kokybe: 75 proc. ūkio subjektų jiems suteiktų konsultacijų kokybę įvertino labai gerai, 17 proc. – gerai, 8 proc. – patenkinamai. Taip pat apklausti ūkio subjektai pažymėjo, kad licencijos, leidimai ir laikinieji leidimai jiems buvo išduoti arba kitos paslaugos suteiktos teisės aktų nustatytais terminais. Paklausti apie kontrolinius klausimynus nurodė, kad jais naudojosi ir jie padėjo pasiruošti VATESI patikrinimams.

VATESI tarpinstitucinį bendradarbiavimą bei partnerystę valstybės institucijos taip pat įvertino teigiamai: 45 proc. institucijų VATESI partnerystę vertina labai gerai, 45 proc. – gerai, 5 proc. –  patenkinamai, 5 proc. – neturėjo nuomonės.

Apklausų metu respondentai pateikė rekomendacijų ir pasiūlymų, kaip pagerinti VATESI teikiamų administracinių paslaugų kokybę ir tarpinstitucinį bendradarbiavimą. Šie pasiūlymai visada yra įvertinami ir naudojami VATESI veiklai tobulinti.