Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI lankėsi Jaunųjų energetikų klubo projekto „Darbuotojas vienai dienai“ dalyvis

Gegužės 10 d. VATESI lankėsi Jaunųjų energetikų klubo projekto „Darbuotojas vienai dienai“ dalyvis – Vilniaus Gedimino technikos universiteto Elektros energetikos inžinerijos programos 2 kurso studentas Gintaras Auglys.

VATESI darbuotojai supažindino G. Auglį su Lietuvoje esančiais branduolinės energetikos objektais, jų saugai svarbiomis elektros tiekimo sistemomis, papasakojo apie pagrindinius VATESI veiklos tikslus, kaip atliekami patikrinimai, eksploatavimo patirties analizė, kaip vertinami licencijos turėtojų vadybos sistemos dokumentai, darbuotojų kompetencija, kaip atsiskaitoma pagal Branduolinės saugos konvencijos reikalavimus. Taip pat G. Auglys apsilankė VATESI Ekstremaliųjų situacijų operacijų centre, kur buvo supažindintas su šio centro paskirtimi bei jame esančia įranga.

„Džiugu, kad Lietuvos jaunimas domisi tokia specifine, bet Lietuvos žmonių saugumui svarbia sritimi, kaip branduolinės saugos reguliavimas. Tikimės, kad šis vizitas būsimam jaunajam energetikos inžinieriui buvo įdomus ir naudingas bei suteiks papildomos motyvacijos siekiant profesinių aukštumų“ – po apsilankymo kalbėjo VATESI viršininko pavaduotojas branduolinei saugai Sigitas Šlepavičius.

„Darbuotojas vienai dienai“ – projektas, suteikiantis Jaunųjų energetikų klubo nariams galimybę apsilankyti energetikos srities įmonėse ir institucijose, pamatyti kaip dirba specialistai, atlikti praktines užduotis.