Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Biužė branduolinėje elektrinėje Prancūzijoje degė pagalbinio pastato stogas

Birželio 19 d. Biužė branduolinėje elektrinėje esančioje Prancūzijos pietryčiuose ant pagalbinio pastato stogo, jungiančio 4-ąjį ir 5-ąjį reaktorių blokus, kilo gaisras. Gaisras užgesintas, jo metu padaryta žala - apgadintas pagalbinio pastato stogas.

Prancūzijos branduolinę saugą reguliuojanti institucija (ASN) informavo, kad jokio radiacijos pavojaus nėra, situacija stebima, dirba ASN ekstremaliųjų situacijų centras. Biužė branduolinės elektrinės 4-asis reaktorius veikia, 5-asis yra sustabdytas.

Bendrovė EDF, kuriai priklauso Biužė branduolinė elektrinė, pranešė, kad gaisras galėjo kilti dėl pagalbinio pastato stogo remonto darbų.

Birželio 20 d. VATESI ankstyvojo pranešimo specialistai gavo informacinį pranešimą apie įvykį Prancūzijos Biužė branduolinėje elektrinėje per ECURIE informacijos apie incidentus apsikeitimo sistemą.


Viena iš VATESI funkcijų avarinės parengties srityje yra informacijos priėmimas iš kitų šalių ir tarptautinių organizacijų branduolinės ir (ar) radiologinės avarijos atveju kitoje valstybėje ir perdavimas Lietuvos atsakingoms institucijoms.