Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Patikrinta, kaip Ignalinos AE vykdo radiologinei darbo vietų stebėsenai naudojamų matavimo priemonių bandymus, tikrinimus ir kalibravimą

Š. m. rugsėjo 20 d. VATESI patikrino, kaip VĮ Ignalinos atominė elektrinė vykdo darbo vietų stebėsenai naudojamų matavimo priemonių bandymus, tikrinimus ir kalibravimą.

Matavimo priemonių patikra ir kalibravimas užtikrina, kad darbo vietų stebėsenai naudojamų matavimo priemonių rodomos vertės yra teisingos ir patikimos.

Siekiant įvertinti atitikimą nustatytiems patikros ir kalibravimo reikalavimams, patikrinimo metu atsitiktinai buvo pasirinktos kelios darbo vietų stebėsenai naudojamos matavimo priemonės – dozės galios matuoklis ir teleskopinis dozės galios matavimo zondas. VATESI specialistai patikrino, kas ir kaip atlieka šių matavimo priemonių patikrą ir kalibravimą, ar šių matavimo priemonių patikra ir kalibravimas atliekami nustatytu periodiškumu, ar apie atliktą prietaisų patikrą ir kalibravimą daromi įrašai. Taip pat pasirinktoje patalpoje patikrinta, ar matavimo priemonės yra paženklintos nustatyta tvarka.

Patikrinimo metu pažeidimų ar neatitikimų gerajai praktikai nenustatyta.