Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Patikrinta, kaip VSAT Ignalinos rinktinė laikosi radiacinės saugos reikalavimų

Rugsėjo 15 d. VATESI patikrino, kaip Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Ignalinos rinktinė (toliau – VSAT Ignalinos rinktinė) laikosi radiacinės saugos reikalavimų naudodama ir saugodama jonizuojančiosios spinduliuotės šaltinius.

VATESI specialistai vertino, kaip VSAT Ignalinos rinktinė įgyvendina radiacinės saugos programą – organizuoja darbuotojų kvalifikacinius mokymus ir instruktuoja radiacinės saugos klausimais, kaip  vykdo  darbuotojų apšvitos stebėseną, ar teisės aktų nustatyta tvarka teikia informaciją apie jonizuojančiosios spinduliuotės šaltinius ir su jais dirbančius darbuotojus.  

Patikrinimo metu buvo nustatytas 1 pažeidimas – VATESI nebuvo laiku informuota apie pasikeitusias licencijoje, suteikiančioje teisę naudoti jonizuojančiosios spinduliuotės šaltinius, nurodytas sąlygas. VSAT Ignalinos rinktinė iš karto po patikrinimo pateikė VATESI šią informaciją ir pašalino nustatytą pažeidimą, todėl jokių poveikio priemonių VSAT Ignalinos rinktinei nebuvo taikyta.