Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI prisijungė prie kuriamo Europos ir Centrinės Azijos saugos tinklo

Rugsėjo 28 d. Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI) prisijungė prie Europos ir Centrinės Azijos saugos tinklo (toliau – EuCAS). Šio tinklo sekretoriato funkcijas vykdys Tarptautinė atominės energijos agentūra (toliau – TATENA).

Oficialioje EuCAS techninės specifikacijos pasirašymo ceremonijoje, kuri vyko 60-osios TATENA Generalinės konferencijos paraštėse, VATESI viršininkas Michailas Demčenka sakė, kad VATESI prisijungdama prie tinklo siekia savo žiniomis ir patirtimi prisidėti prie branduolinės saugos stiprinimo ir aukšto lygio saugos kultūros užtikrinimo regione.

EuCAS saugos bendradarbiavimo tinklas kuriamas siekiant Europos ir Centrinės Azijos regione stiprinti branduolinės ir radiacinės saugos infrastruktūrą skatinant jo narius dalytis savo patirtimi, žiniomis ir gerąja praktika, formuoti bendrą supratimą sprendžiant regionui aktualius saugos klausimus.

Į tinklą kviečiamos jungtis visos Europos ir Centrinės Azijos regione dirbančios branduolinę ir radiacinę saugą reguliuojančios institucijos bei joms techninę paramą teikiančios organizacijos.