Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Patikrinta, kaip Ignalinos AE užtikrinamas panaudoto branduolinio kuro išlaikymo baseinų šilumos nuvedimo sistemos struktūrinis vientisumas ir vykdoma jų techninė priežiūra

2016 m. liepos 7 d. VATESI specialistai patikrino, kaip VĮ Ignalinos atominėje elektrinėje (toliau – Ignalinos AE) užtikrinamas išsiskyrusios likutinės šilumos nuvedimas į Drūkšių ežerą ir šilumos nuvedimo vamzdynų ir įrenginių struktūrinis vientisumas. Taip pat tikrinta, kaip vykdoma panaudoto branduolinio kuro išlaikymo baseinų šilumos nuvedimo sistemų techninė priežiūra, kuro išlaikymo baseinų vandens kokybės kontrolė, kaip tvarkoma dokumentacija.

Patikrinimo metu nustatytas vienas pažeidimas – nors Ignalinos AE 2-ojo energijos bloko panaudoto branduolinio kuro išlaikymo baseino vandens kokybės parametrai yra kontroliuojami, atliktos kontrolės rezultatai kokybės parametrų žurnale registruojami nenuosekliai, taip nusižengiant saugos reikalavimams ir Ignalinos AE eksploatavimo instrukcijoms.

Ignalinos AE pateiktas privalomas vykdyti nurodymas, kuris įpareigoja nustatytą pažeidimą pašalinti iki 2016 m. rugsėjo 30 d.