Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Dėl įvykių Slovėnijos Krško atominėje elektrinėje

Komentuodamas pastarųjų dienų įvykius Krško atominėje elektrinėje (nustačius nuotėkį buvo nuspręsta reaktorių sustabdyti ir ataušinti), Slovėnijos branduolinės saugos administracijos direktorius Andrej Stritar pranešė: „Nebuvo išmetimų į aplinką pavojaus bei apskritai nebuvo jokių išmetimų į aplinką. Reaktoriaus veikla yra stabili“.

Taip pat Slovėnijos branduolinės saugos administracija pranešė, kad TATENA ir Europos Sąjunga buvo informuota apie incidentą birželio 4 dieną taip, kaip to reikalauja saugos protokolai. ES buvo informuota per ECURIE (European community urgent radiological information exchange) sistemą pagal nustatytą procedūros tvarką. Europos Komisija parengė pranešimą spaudai, kuriame buvo teigiama, kad EK aktyvavo reagavimo į įvykius sistemą ryšium su incidentu. Toks pareiškimas galėjo būti neteisingai suprastas kaip įspėjimas dėl incidento su galimomis sunkiomis pasekmėmis, ko iš tikrųjų nebuvo.

Krško yra jungtinė Slovėnijos bei Kroatijos atominė elektrinė, turinti vienintelį suslėgto vandens tipo reaktorių, kuri buvo pastatyta 1983 metas Slovėnijoje netoli sienos su Kroatija.

 

Šaltinis

Branduolinės energetikos naujienų agentūra (The nuclear communications network)

 

Jolanta Tumasaitė, (8 5) 266 5990