Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Dėl situacijos Ukrainos branduolinės energetikos objektuose

Šiuo metu jokio radiologinio pavojaus Lietuvos teritorijoje nėra.

Planuota trijų ekspertų TATENA paramos ir pagalbos misijos rotacija Zaporižios AE atidėta jau daugiau nei dviem savaitėms, nors juos pakeisianti komanda jau yra Ukrainoje.  

„Savaitgalį dar kartą paaiškėjo, kad branduolinės saugos ir saugumo padėtis Ukrainoje yra pavojinga: sekmadienį netoli Zaporižios AE vyko apšaudymai, o šeštadienį, kaip pranešama, netoli Pietų Ukrainos atominės elektrinės skriejo raketos“, sakė TATENA generalinis direktorius M. Grossi.

M. Grossi pakartojo, kad deda visas pastangas, kad branduolinės saugos ir saugumo apsaugos zona aplink Zaporižios AE taptų realybe.

Praėjusį savaitgalį įvyko planuota TATENA paramos ir pagalbos misijos Čornobylyje ekspertų rotacija, o artimiausiomis savaitėmis planuojama rotuoti Pietų Ukrainos, Chmelnickio bei Rivnės AE ekspertų komandas.

Civiliniai branduoliniai įrenginiai nėra pritaikyti karo veiksmams ir dėl to jokiomis sąlygomis negali būti šių veiksmų taikiniais, arba šių veiksmų zonoje.

Visi Ukrainos branduoliniai objektai nuo Lietuvos yra nutolę pakankamai dideliu atstumu, todėl net ir didesnio incidento ar branduolinės avarijos atveju nebūtų reikšmingo radiologinio poveikio Lietuvos gyventojams.

VATESI dirba Ekstremaliųjų situacijų operacijų centras, situacija yra nuolat stebima.