Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

Dėl situacijos Ukrainos branduolinės energetikos objektuose

Šiuo metu jokio radiologinio pavojaus Lietuvos teritorijoje nėra.

TATENA generalinis direktorius R. Grossi praėjusią savaitę susitiko su aukščiausiais Ukrainos vadovais ir dar kartą patikino, kad TATENA darbuotojai pasiryžę padaryti viską, kas nuo jų priklauso, kad šio tragiško karo metu sumažintų branduolinės katastrofos riziką. Taip pat pabrėžė, kad saugos ir saugumo zona aplink Zaporižios AE yra būtina, siekiant išvengti sunkių branduolinių avarijų, ir teigė, kad deda visas pastangas, kad ji būtų sukurta kuo greičiau.

TATENA ekspertai atvyko į Pietų Ukrainos AE, Rivnės AE, Chmelnyckio AE ir Čiornobylio AE, tai pat papildė nuolatinę ekspertų komandą Zaporižios AE. Vienu metu Ukrainoje bus mažiausiai 11 branduolinės saugos ir saugumo ekspertų.

Civiliniai branduoliniai įrenginiai nėra pritaikyti karo veiksmams ir dėl to jokiomis sąlygomis negali būti šių veiksmų taikiniais, arba šių veiksmų zonoje.

Visi Ukrainos branduoliniai objektai nuo Lietuvos yra nutolę pakankamai dideliu atstumu, todėl net ir didesnio incidento ar branduolinės avarijos atveju nebūtų reikšmingo radiologinio poveikio Lietuvos gyventojams.

VATESI dirba Ekstremaliųjų situacijų operacijų centras, situacija yra nuolat stebima.