Pradžia Parašyti el. laišką Svetainės struktūra
Paieška:

VATESI vyko susitikimas avarinės parengties klausimams aptarti


Spalio 11 d. VATESI vyko Norvegijos finansinio mechanizmo lėšomis finansuojamo projekto „Lietuvos išankstinio perspėjimo apie branduolinį pavojų sistemos vystymas“ darbinis susitikimas. Jame VATESI specialistai dalyviams iš Norvegijos radiacijos ir branduolinės saugos tarnybos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento ir Radiacinės saugos centro pristatė koks yra VATESI vaidmuo ekstremaliųjų situacijų valdyme, taip pat aptarė projekto lėšomis VATESI planuojamos įsigyti programinės įrangos, skirtos branduolinių avarijų eigai ir jų metu išmetamų į aplinką radionuklidų charakteristikoms prognozuoti, testavimą. Taip pat svečiai lankėsi VATESI ekstremaliųjų situacijų operacijų centre.

Šio projekto tikslas – sukurti vieningą gyventojų išankstinio perspėjimo sistemą apie branduolinę ar radiologinę avariją Lietuvos Respublikoje ar už jos ribų, ypatingą dėmesį telkiant priemonėms skirtoms apsaugoti gyventojus galimos branduolinės avarijos Baltarusijos Respublikoje veikiančioje atominėje elektrinėje atveju. Projekto veiklos, už kurių įgyvendinimą atsakinga VATESI, skirtos stiprinti VATESI gebėjimus atlikti funkcijas numatytas Valstybiniame gyventojų apsaugos plane branduolinės ar radiologinės avarijos atveju:  prognozuoti branduolinių ir radiologinių avarijų branduolinės energetikos objektuose eigą bei nustatyti radionuklidų išmetimo į aplinką charakteristikas.

Projektas „Lietuvos išankstinio perspėjimo apie branduolinį pavojų sistemos vystymas“ finansuojamas 2014–2021 metų laikotarpio Norvegijos finansinio mechanizmo programos „Aplinkosauga, energetika, klimato kaita“ lėšomis.  


Daugiau informacijos apie projektą.